Marathon Wenen

42.2 km

Arrangement inclusief gegarandeerd startbewijs

Bekijk ook:

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Wenen v.v. met KLM.
 • Alle luchthavenbelastingen. 
 • 10 kg handbagage
 • 3 overnachtingen in hotel Mercure Westbahnhof (****). 
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet. 
 • Startbewijs inclusief chiphuur (indien deelnemer).

Oostenrijk, het land van de Alpen, klassieke muziek, schnitzels en apfelstrudel. In het oosten van Oostenrijk ligt de stad Wenen, wat tevens ook de hoofdstad is. Wenen is een bruisende stad waar historie en moderniteit elkaar tegenkomen. Dit is vooral te zien aan de architectuur. Veel gebouwen zijn gebouwd in de barokstijl, maar ook de afgelopen decennia is er aan de weg getimmerd wat betreft de architectuur. Wenen, de stad die vooral bekend staat om haar klassieke muziek, geschiedenis en cultuur, heeft een fris en levendig imago. Dit is niet onopgemerkt gebleven, want de afgelopen jaren bezoeken steeds meer mensen het ‘hippe’ Wenen. Ook op sportief vlak heeft Wenen haar trekpleisters in de vorm van evenementen. Zo organiseert het elk jaar, sinds 1984, de marathon. De Marathon van Wenen is een schitterend evenement en samen met de halve marathon trekt het evenement jaarlijks zo'n 9.000 deelnemers. De hele stad loopt uit om u aan te moedigen. U doorkruist tijdens deze marathon heel Wenen en eindigt op het Heldenplatz. Geniet van al het moois dat Wenen te bieden heeft, terwijl u op weg bent naar een schitterende tijd!

Inschrijving Marathon van Wenen

Loopreizen.nl biedt een arrangement aan, waarbij een gegarandeerd startbewijs, vlucht en overnachtingen zijn inbegrepen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid aan om als supporter mee te reizen. Zowel deelnemer als supporter kunnen deze unieke marathon van Wenen ervaren. Wil jij walsen door de prachtige stad Wenen tijdens de marathon en een prachtige tijd neerzetten? Bekijk dan snel onze arrangementen.

Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld tijdens het verblijf in Oostenrijk, zodat de sporter zich voor 100% kan focussen op de marathon. Daarnaast bent u deel van een groep hardlopers, waarbij de sfeer altijd goed is.

Op deze pagina vindt u alles over...

Dag 1 - vrijdag, 20 april 2018

In Amsterdam staat er een vliegtuig klaar van KLM om u naar Wenen te brengen. Het vliegtuig vertrekt om 06.50 uur vanui Amsterdam en landt rond 08.40 uur in Wenen. Eenmaal in Wenen aangekomen, dient u op eigen gelegenheid naar hotel Mercure Westbahnhof (****) te gaan. Aangezien de dag nog jong is, kunt u naar eigen mening de dag invullen. Het is zeker aan te raden om een Vienna Pass aan te schaffen. De Vienna Pass zorgt voor korting bij verschillende musea. Bovendien kunt u met deze kaart reizen met het openbaar vervoer en de sightseeing tours bussen. Op deze dag en de zaterdag is er een marathon expo Vienna Sports World georganiseerd in Messehalle D van 10.00 uur tot 19.00.

Dag 2 - zaterdag, 21 april 2018

1 dag voor de marathon. Voor deze dag staan er geen bijzonderheden ingepland. Het enige wat wel gedaan moet worden, is het ophalen van het startbewijs. De rest van de dag is in te vullen naar eigen mening. Wenen heeft natuurlijk wel veel te bieden qua geschiedenis, cultuur en klassieke muziek. De vele bezienswaardigheden bevestigen dit. Paleis Schönbrunn, bierbrouwerij Ottakringer, Kunsthistorisches Museum, Strandbarr Herrmann, het barokke slot Belvedere of het Prater zijn hier enkele voorbeelden van. Dit is nog maar een kleine greep uit de totale bezienswaardigheden. ‘s Avonds kunt u lekker culinair genieten in Wenen. Het bekendste gerecht in Wenen is toch wel de Wiener Schnitzel. Dit is platgeslagen gepaneerde kalfsvlees met een vleugje citroensap. Zeker de moeite waard om te eten. Een veel gegeten nagerecht is de Apfelstrudel. Apfelstrudel is warm appelgebak met slagroom en vaak een bolletje vanille ijs. Uiteraard is het verstandig rekening te houden voor de inspanning voor de dag van morgen. Een goede sportmaaltijd is natuurlijk het meest cruciaal.

Dag 3 - zondag, 22 april 2018

Dé dag van de marathon! Vandaag is het dan eindelijk zover, de marathon gaat gelopen worden. Om de klok van 09.00 uur ‘s ochtends wordt het startschot gegeven in de Wagramerstrasse bij het gebouw van de Verenigde Naties. Wanneer u eenmaal bent gefinisht en een prachtige tijd heeft neergezet, dan krijgt u als aandenken een medaille en een oorkonde. De rest van de dag is naar eigen mening in te vullen. Dus geniet van wat de stad Wenen u te bieden heeft.

Dag 4 - maandag, 23 april 2018

De allerlaatste dag alweer van de reis. ‘s Avonds staat er weer een vliegtuig voor uw klaar om u te brengen naar Amsterdam. Om 19.55 stijgt het vliegtuig op van de luchthaven in Wenen. Rond de klok van 21.45 uur wordt het vliegtuig verwacht in Amsterdam. Overdag heeft u nog genoeg tijd om voor de laatste keer de stad Wenen te ontdekken. Na deze trip bent u een medaille, een oorkonde en een unieke ervaring rijker. Wat wilt u nog meer?!

Extra informatie

Meer of minder dagen is optioneel!
Ook vluchten vanuit België mogelijk, prijs op aanvraag


Heeft u deze marathon al eens gelopen en wilt u graag deze ervaring met ons en alle andere lopers delen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Het meest pakkende ervaringsverhaal krijgt korting op zijn of haar volgende marathonreis.


Evenement details
Startdatum 22 april 2018
Starttijd 09:00:00
Start Wagramerstrasse bij het Verenigde Naties gebouw
Finish Ringstrasse
Tijdslimiet 05:30:00
Tijdsregistratie elektronische chip
Highlights Prater, reuzenrad, historische gebouwen.
Weersomstandigheden De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 10 en 12 graden.
Verzorging Diverse stands met drank en sponsen.
Herinnering Iedere finisher ontvangt een medaille en oorkonde.
Marathon-expo Vienna Sports World in Messehalle D op vrijdag en zaterdag van 10:00-19:00 uur.
Pastaparty Dag voor de halve marathon in de Vienna City Hall van 14:00 tot 20:00.(Rathaus)
Prijs & arrangement
Prijs

Prijs per supporter: € 370,00
Prijs per deelnemer: € 475,00 (prijs incl. startbewijs)


Wat is er incl / excl in het arrangement?

Inclusief:
Retourvlucht Amsterdam - Wenen v.v. met KLM.
Alle luchthavenbelastingen. 
10 kg handbagage
3 overnachtingen in hotel Mercure Westbahnhof (****). 
Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet. 
Startbewijs inclusief chiphuur (indien deelnemer).

Exclusief:
Verzekeringen 
Eenmalig calamiteitenfonds á 2,50.

Verblijf
 • Marathon Wenen accomodatie foto 1
  • Marathon Wenen accomodatie foto 1 groot
 • Marathon Wenen accomodatie foto 2
  • Marathon Wenen accomodatie foto 2 groot
 • Marathon Wenen accomodatie foto 3
  • Marathon Wenen accomodatie foto 3 groot

Mercure Westbahnhof (****)

Hotel Mercure Wien Westbahnhof ligt naast het trein- en metrostation Westbahnhof, op slechts 700 meter van de concert- en evenementenzaal Stadthalle. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi.

Het hotel heeft een grote lobby, een bar met cocktails en wijnen, en een sauna. M fifteen, het restaurant van Hotel Mercure Wien Westbahnhof, serveert internationale gerechten en Oostenrijkse specialiteiten.

Via de metrolijn U3 reist u in slechts 7 minuten zonder overstappen naar het centrum van de stad. Er stopt een pendelbus naar de luchthaven voor de deur van het hotel. De winkelstraat Mariahilfer Straße bevindt zich op slechts 5 minuten lopen.


Let op!

De inschrijving sluit op 22 maart 2018