Marathon Rome

42.2 km

Arrangement inclusief gegarandeerd startbewijs

Bekijk ook:

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam-Rome met KLM.
 • Alle luchthavenbelastingen. 
 • 10 kg handbagage
 • 3 hotelovernachtingen in hotel Best Western Globus (***). 
 • Dagelijks ontbijtbuffet.
 • Startbewijs (bij deelnemer).

Algemene informatie
Rome, de hoofdstad van Italië, is volgens de mythe gesticht door de gebroeders Romulus en Remus. Merkwaardig is dat deze broers samen zijn opgevoed door een wolf. Aangezien dit een mythe is, zullen we nooit achter de exacte waarheid komen van het ontstaan van Rome. Wat we wel weten is dat Rome zich, sinds het ontstaan van de stad, heeft ontwikkeld tot een prachtige stad, waar veel bezienswaardigheden te zien zijn. Veel van deze bezienswaardigheden stammen nog af van de tijd van de Romeinen, zoals: het Colosseum,   het Forum Romanum en het Pantheon. Dit is nog maar een kleine greep uit het totale bezienswaardigheden-pakket dat Rome te bieden heeft. Rome is eigenlijk gewoon een groot openlucht museum, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een jaarlijkse activiteit in Rome is de ‘Maratona di Roma, de Marathon van Rome. Met ruim 10.000 finishers behoort de marathon van Rome tot de grotere marathons van de wereld. Wilt u ook tot deze groep finishers behoren en een mooie tijd neerzetten? Meld u dan bij ons aan voor deze prachtige ervaring in Rome.

Inschrijving Marathon van Rome

Loopreizen.nl biedt een arrangement aan voor zowel de deelnemer van de marathon, als voor de toeschouwer. De twee arrangementen verschillen van prijs, maar bij beide zijn vlucht en overnachting inbegrepen. Zowel deelnemer, als supporter kunnen de marathon in Rome bijwonen. Wilt u een levende legende worden door de marathon van Rome te lopen of te aanschouwen? Bekijk dan snel onze arrangementen. Niet alleen garanderen wij een startbewijs voor de marathon, wij zorgen ervoor dat u een uitstekend verblijf heeft voor u en uw supporters. Wacht niet tot het laatste moment, deze marathon vereist een medisch attest.
 

LET OP:  Voor Rome is een medische verklaring nodig. Deze dient door de huisarts ondertekend te worden. Er moet o.a. akkoord worden gegeven voor allerlei medische checks. Zonder medisch attest is deelname niet mogelijk.

Klik hier voor het formulier

Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld tijdens het verblijf in Rome, zodat de sporter zich voor 100% kan focussen op de marathon. Daarnaast maakt u deel uit van een groep hardlopers waarbij de sfeer altijd goed is.

Op deze pagina vindt u alles over...

Dag 1 - vrijdag, 6 april 2018

De vertrekdatum naar Rome. Vanuit Amsterdam is er een vlucht geboekt die vertrekt om 07:15 uur en landt ongeveer rond 09:30 uur in Rome. Vanaf het vliegveld in Rome dient u op eigen gelegenheid naar hotel Bes Western Globus (***) te gaan. De rest van de tijd is in te vullen naar wens. Aangezien er voldoende vrije tijd is, kunt u op zelf de stad verkennen. Door de rijke geschiedenis die Rome heeft, zult u genoeg monumenten, musea, kerken, pleinen en fonteinen tegenkomen. Enkele noemenswaardige bezienswaardigheden zijn: het Colosseum, het Pantheon, het Forum Romanum, de Spaanse trappen, de Sint Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel, het Sint Pietersplein en de Trevi fontein. Naast deze bezienswaardigheden in Rome zijn, staat deze stad ook bekend om het lekkere Italiaanse eten, zoals: antipasti (voorgerechten), pasta’s, pizza’s en niet te vergeten de overheerlijke nagerechten (tiramisu/panna cotta).

Dag 2 - zaterdag, 7 april 2018

Is geheel in te vullen naar wens. Vandaag is het belangrijk om tijd vrij te maken zodat u uw startbewijs kunt ophalen. Voor de rest van de dag kunt u weer genieten van de stad. Waarschijnlijk heeft u nog lang niet alle bezienswaardigheden gezien. Daarom heeft u op deze dag alsnog de kans om een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de Spaanse trappen. Geniet van deze dag en rust goed uit, want zondag staat de marathon op de planning.

Dag 3 - zondag, 8 april 2018

Is het eindelijk zo ver. De dag der dagen. Ja, de marathon staat op het programma! Om 08:40 uur wordt het startschot gegeven, vlakbij het Colosseum. De finish is ook op de plek waar de start van de marathon plaats vond. De rest van de dag kan ingevuld worden naar eigen inzicht.

Dag 4 - maandag, 9 april 2018

Is de laatste dag van de reis naar Rome. Gelukkig vertrekt de vlucht naar Nederland pas aan het eind van de middag om 19.40 uur en landen we rond 22.05 uur in Amsterdam. U dient wel op eigen gelegenheid naar het vliegveld te komen. De rest van de dag kunt u nog genieten van de stad Rome. Na afloop ontvangt u een medaille/certificaat. Leidt uw volgende weg naar Rome?

Extra informatie

Meer of minder dagen is optioneel!
Ook vluchten vanuit België mogelijk, prijs op aanvraag


Heeft u deze marathon al eens gelopen en wilt u graag deze ervaring met ons en alle andere lopers delen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Het meest pakkende ervaringsverhaal krijgt korting op zijn of haar volgende marathonreis.


Evenement details
Startdatum 08 april 2018
Starttijd 08:40:00
Start Via dei Fiore Imperiale
Finish Via dei Fiore Imperiae
Tijdslimiet 07:30:00
Tijdsregistratie via een ChampionChip
Max. deelnemers geen maximum
Highlights Forum Romanum, Sint Pieter, Trevifontein. Eigenlijk is de hele marathon 1 groot hoogtepunt.
Weersomstandigheden De weersomstandigheden zijn gunstig, gemiddeld is het overdag rond de 13 graden.
Verzorging Om de paar kilometer zijn er stands met water, sponsen, sportdrank. Ook zijn er voldoende toiletten en medisch personeel aanwezig.
Herinnering Iedere finisher ontvangt een medaille en een certificaat.
Marathon-expo Palazzo di Congressi is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.
Prijs & arrangement
Prijs

Prijs per supporter: € 500,00
Prijs per deelnemer: € 595,00 (prijs incl. startbewijs)


Wat is er incl / excl in het arrangement?

Inclusief:
Retourvlucht Amsterdam-Rome met KLM.
Alle luchthavenbelastingen. 
10 kg handbagage
3 hotelovernachtingen in hotel Best Western Globus (***). 
Dagelijks ontbijtbuffet.
Startbewijs (bij deelnemer).

Exclusief: 
Verzekeringen. 
Eenmalig 2,50 calamiteitenfonds.

Voor Rome is een medische verklaring nodig. Deze moet door de huisarts ondertekent worden. Er moet o.a. akkoord worden gegeven voor allerlei medische checks.

Klik hier voor het formulier

Zonder medisch attest is deelname niet mogelijk.

Verblijf
 • Marathon Rome accomodatie foto 1
  • Marathon Rome accomodatie foto 1 groot
 • Marathon Rome accomodatie foto 2
  • Marathon Rome accomodatie foto 2 groot
 • Marathon Rome accomodatie foto 3
  • Marathon Rome accomodatie foto 3 groot

Best Western Globus (***)

Hotel Globus ligt in de universiteitswijk La Sapienza in Rome, op slechts 2 metrohaltes van het treinstation Termini. Het hotel biedt een fantastische service, gratis WiFi en een uitgebreid ontbijtbuffet.

De moderne kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer met een haardroger. Ook zijn er voor kinderen speelgoed, dvd's en een PlayStation 2 beschikbaar.

Best Western Hotel Globus heeft een buffetrestaurant, dat van maandag tot en met vrijdag geopend is voor de lunch. Ook heeft het hotel een modern businesscentrum met een printer. De medewerkers kunnen een plek in de parkeergarage regelen en informatie over de omgeving verstrekken. U krijgt korting bij een plaatselijk fitnesscentrum en een schoonheidssalon.

Dankzij de uitstekende metro- en busverbindingen kunt u eenvoudig naar alle delen van Rome reizen. Het Colosseum ligt op 4 metrohaltes van het hotel en in de omliggende wijk San Lorenzo bevinden zich tal van restaurants, cafés en pubs.


Let op!

De inschrijving sluit op 08 maart 2018