Moskou Marathon 42.2 km


Inschrijving GeslotenMoskou, de hoofdstad van Rusland, is een metropool bij uitstek. Moskou is voor Rusland de belangrijkste stad van het land, waar politiek, bestuurlijk, economisch en cultureel termen zijn die centraal staan in deze stad. Het gezegde ‘alle wegen leiden naar Rome’ kan in Rusland beter op een andere manier geformuleerd worden, namelijk ‘alle wegen leiden naar Moskou’. De geschiedenis van Moskou heeft zeker zijn sporen achtergelaten in de stad en dat is te zien aan de architectuur en cultuur. Het eerst wat naar boven komt bij mensen, wanneer ze aan Moskou denken, is het Rode Plein met daaraan liggend het Kremlin. Rood heeft in Rusland twee betekenissen, namelijk die van de kleur rood en het betekent ‘mooi’. Sinds een aantal jaar organiseert de stad een jaarlijks sportevenement, namelijk de marathon. De marathon van Moskou is zeer indrukwekkend, die mede door de omgeving die historisch een diepe indruk achter laat. De start van deze marathon is bij de St. Basil Kathedraal en gaat via de boulevard van de Moskwa rivier en het reusachtige Kremlin naar de finish op het Rode Plein. Wilt u ook door het prachtige Moskou lopen met historische bezienswaardigheden op de achtergrond? Meld je dan bij ons voor de marathon in Moskou.

Inschrijving marathon van Moskou

Loopreizen.nl biedt een arrangement aan, waarbij een gegarandeerd startbewijs, vlucht en overnachting zijn inbegrepen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid aan om als supporter mee te reizen. Zowel deelnemer als supporter kunnen deze unieke marathon van Moskou ervaren. Leid voor jou ook de weg naar Moskou? Bekijk dan onze arrangementen voor zowel deelnemers als toeschouwers. 

Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld tijdens het verblijf in Moskou, zodat de sporter zich voor 100% kan focussen op de marathon. Daarnaast bent u deel van een groep hardlopers, waarbij de sfeer altijd goed is.

Arrangement Details

Ook vluchten vanuit België mogelijk, prijs op aanvraag
TOESLAG KLM : € 110 pp

Dag 1: Vrijdag 22 september 2017. Om 13.00 uur wordt er gevlogen met een vliegtuig van de vliegmaatschappij Aeroflot naar Moskou. Vervolgens landt het vliegtuig rond 17.15 op Moskou. Eenmaal aangekomen in Moskou, dient u op eigen gelegenheid naar het hotel Kebur Palace(****) te gaan. Daar kunt u bijkomen van de vliegreis. Aangezien de nacht nog jong is, kunt u altijd nog een kijkje nemen in de stad voor een hapje of een drankje. De Russische keuken wordt gekenmerkt door haar eenvoud. Een stoofpot, koolsoep(Sjtsji) of gekookt vlees in gelei(Kholodets) zijn typische Russische gerechten. Het bekendste nationale drank van Rusland is natuurlijk wodka. Deze drank is overal verkrijgbaar. Wodka is een alcoholische versnapering. Ik zou vooral zeggen: “Geniet, maar drink met mate.” Vooral na het lopen van de marathon heeft u er wel één verdiend.

Dag 2: Zaterdag 23 september, een vrije dag in het programma. Het enige wat er op deze dag gedaan moet worden, is het startbewijs ophalen bij de organisatie. Voor de rest van de dag heeft iedereen de tijd om zijn eigen manier Moskou te ontdekken. Een aantal bezienswaardigheden in Moskou, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn: het Rode Plein, de St. Basil kathedraal, winkelcentra Gum en Tsum, het Kremlin, het Alexanderpark en het Bolsjoj theater. Er wordt zeker aangeraden om met de metro te reizen in Moskou. Elke dag vervoert de metro van Moskou miljoenen reizigers, meer dan de metro van Londen en New York bij elkaar! De metrostations zijn al een bezienswaardigheid op zich zelf. Bij de bouw van de stations zijn er meer dan 20 soorten marmer gebruikt en wordt ieder station gekenmerkt door zijn eigen versieringen.

Dag 3: Zondag 24 september, de dag van de marathon. De start van de marathon staat gepland op 09.10 bij de St. Basil kathedraal. Dit is hét moment om te je beste beentje voor te zetten, waarvoor je al die maanden hard hebt getraind. Wij hopen ook dat u een prachtige tijd kan neerzetten in het prachtige Moskou. Bij de finish krijgt iedereen een medaille als herinnering van deze marathon. Na de marathon heeft u genoeg tijd om tot rust te komen. De rest van deze dag kan naar eigen mening ingevuld worden.

Dag 4: Maandag 25 september, de dag na de marathon. Deze dag staat er vanuit de organisatie niks op de planning en is deze dag geheel in te vullen naar eigen inzicht. De perfecte mogelijkheid om de schoonheid van Moskou verder te ontdekken. Reis met metro langs de prachtige metrostations naar de bezienswaardigheden, zoals: het winkelcentra Gum en Tsum, het Kremlin, het Alexanderpark en/of het Bolsjoj theater.

Dag 5: Dinsdag 26 september, de laatste dag is aangebroken. Gelukkig vertrekt de vlucht naar Nederland pas ‘s avond van 19.55 en landen we rond 22.25 in Amsterdam. De rest van de dag kunt u nog genieten van de stad Moskou. Deze trip naar Moskou heeft u een medaille opgeleverd en u bent een unieke ervaring rijker. Wat wilt u nog meer?

Heeft u deze marathon al eens gelopen en wilt u graag deze ervaring met ons en alle andere lopers delen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Het meest pakkende ervaringsverhaal krijgt korting op zijn of haar volgende marathonreis.

Warming up

Prijs

Prijs per supporter: € 740,00
Prijs per deelnemer: € 800,00 (prijs incl. startbewijs)

Wat is er incl / excl in het arrangement?

Inclusief: 
Retourvlucht Amsterdam - Moskou v.v. met Aeroflot (heen 13:00-17:15, terug 19:55-22:25). 
Alle luchthavenbelastingen. 
4 overnachtingen in hotel Kebur Palace (****) 
Dagelijks ontbijtbuffet
Startbewijs (bij deelnemer).

Exclusief: 
Verzekeringen.
Visa (wij adviseren cibt)
Calamiteitenfonds a 2,50.

Evenement details

Startdatum 24 september 2017
Starttijd 09:10:00
Start Luzhniki Olympic complex, near the Palace of sports (Rossia Concert Hall) Str. Luzhniki, 24/2
Finish Luzhniki Olympic complex
Tijdslimiet 06:20:00
Tijdsregistratie via een Champion Chip
Max. deelnemers geen maximum
Herinnering Elke finisher ontvangt een medaille ter herinnering aan deze unieke marathon.
Marathon-expo Moscow, “Luzhniki” Olympic Centre

Verblijf

  • Moskou Marathon accomodatie foto 1
    • Moskou Marathon accomodatie foto 1 groot
  • Moskou Marathon accomodatie foto 2
    • Moskou Marathon accomodatie foto 2 groot
  • Moskou Marathon accomodatie foto 3
    • Moskou Marathon accomodatie foto 3 groot

Kebur Palace (****)

Dit 4-sterrenhotel biedt gratis WiFi en ruime accommodaties met een persoonlijke service. Het ligt dicht bij rivier de Moskva, het Rode Plein en het Kremlin. Het Kebur Palace Hotel heeft individueel ingerichte kamers met een satelliettelevisie. Gasten kunnen gratis gebruikmaken van het binnenzwembad, de sauna of het spa- en wellnesscentrum. Het restaurant van het Kebur Palace serveert zowel buiten als binnen maaltijden en drankjes in een gezellige omgeving. Live-pianomuziek is elke avond in de lobby te horen. Het is slechts 5 minuten lopen naar metrostation Park Kultury.

Hey!

Let op!

De inschrijving sluit op 01 augustus 2017