For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser.
MENU - Loopreizen.nl

Kilimanjaro Marathon

42.1 km

Arrangement inclusief gegarandeerd startbewijs

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam-Kilimanjaro v.v. met KLM
 • Alle luchthavenbelastingen
 • 23kg ruimbagage
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • 4 overnachtingen in Arusha Villa
 • 2 overnachtingen in Maramboi Camp
 • Dagkamer in Arusha Villa
 • Alle maaltijden
 • Alle genoemde excursies
 • Entree gelden nationale parken
 • Vervoer in safari jeep tijdens de excursies
 • Flying Doctors abonnement 


Het doel is niet om de top van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro te bereiken, maar door dorpen, boerderij-erven en koffieplantages te lopen, hetgeen een even spannende uitdaging is. De marathon met hoogteverschillen van tussen de 830 en 1150 meter en de typische warmte van de regio in maart, wanneer deze race gehouden wordt, zorgen ervoor dat het voltooien van deze uitdaging behoorlijk moeilijk is voor de deelnemers. 6.500 renners uit landen van over de hele wereld nemen ieder jaar deel en het aantal groeit jaarlijks nog steeds. Deze marathon is gecertificeerd door de IAAF (International Association of Athletics Federations).
Deze reis is inclusief een aantal unieke excursies (zie dagprogramma)

Inschrijving Kilimanjaro Marathon 

Loopreizen.nl biedt een arrangement aan, waarbij een gegarandeerd startbewijs, overnachtingen, vlucht en excursies zijn inbegrepen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid aan om als supporter mee te reizen. Zowel deelnemer als supporter kunnen deze unieke marathon door het prachtige Africa ervaren. Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld tijdens uw verblijf zodat de sporter zich voor 100% kan focussen op de marathon. Daarnaast bent u deel van een groep hardlopers, waarbij de sfeer altijd goed is.
 

Op deze pagina vindt u alles over...
Let op!
De inschrijving sluit op 31 december 2018 (over 4 maanden)

Dag 1 - Vrijdag 1 maart 2019

Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een welkomstdrankje en hapje.

Dag 2 - Zaterdag 2 maart 2019

Beetje uitslapen, uitgebreid ontbijten en genieten van de omgeving. De hele dag tijd voor de voorbereidingen. Hardlopen in de omgeving, eventueel met een lokale gids om de weg niet kwijt te raken. Wennen aan de hoogte, ontspannen bij het zwembad. Lunch bij de villa en ook het diner. Veel pasta!

Dag 3 - Zondag 3 maart 2019

Vroeg op voor het vervoer naar Moshi waar de hele en halve marathon start. Na afloop van de marathon vervoer terug naar Arusha Villa. Lunch pakket, in overleg samengesteld, gaat mee. Diner in de villa.

Dag 4 - Maandag 4 maart 2019

Een hele dag Arusha National Park. Jullie vertrekken rond 9.00 met een picknick mand van Arusha Villa. Arusha National Park is een klein en bijzonder park, vlakbij Arusha Villa. Je vindt hier giraffes, zebra’s en soms zie je ook olifanten. Wij hebben al twee keer een albino baviaan gezien. Hier maken jullie een wandeling met een ranger maken. Dichter bij buffalo’s en giraffes kun je bijna niet komen! Jullie lunchen op een prachtige plek met uitzicht over het meer, roze gekleurd door duizenden flamingo’s.

Dag 5 - Dinsdag 5 maart 2019

De hele dag gamedrive in Tarangire National Park. Een mooi park, bekend om de bijzondere baobab bomen die tot wel 1000 (!) jaar oud zijn. Daarnaast is Tarangire de thuisbasis van de grootste olifanten populatie in Noord Tanzania. Naast olifanten vind je hier vele andere dieren zoals zebra's, giraffes, en wildebeesten. Allemaal een heerlijk maaltje voor de leeuwen die in Tarangire eveneens veel voorkomen. Hier brengen jullie de hele dag door. Jullie overnachten in een Camp in Maramboi.

Dag 6 - Woensdag 6 maart 2019

Jullie worden in de ochtend rond 10.00 opgehaald door jullie chauffeur/gids en jullie rijden naar Lake Manyara. Hier brengen jullie de middag door bij het camp, buiten het National Park. Jullie maken een wandeling langs het meer en zien de pelikanen en flamingo’s van heel dichtbij. Maramboi is prachtig gelegen. De zebra's lopen langs de tenten en 's nachts kun je de wildebeesten horen grazen. Jullie hebben uitzicht op het meer. In Maramboi is een zwembad aanwezig en alle drankjes zijn inclusief.

Dag 7 - Donderdag 7 maart 2019

Jullie worden in de ochtend terug naar Arusha Villa gebracht. Hier hebben jullie de hele dag nog een dagkamer ter beschikking. Rond 19.00 uur volgt de transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro. De terugvlucht met KLM vertrekt om 21.45 uur en maakt een tussenstop in Dar es Salam.

Dag 8 - Vrijdag 8 maart 2019

Aankomst in Amsterdam om 07.30 uur. U kunt terugkijken op een fantastisch avontuur.


Evenement details
Startdatum 03 maart 2019
Starttijd 07.30
Start Uru Ave, Tanzania
Finish Uru Ave, Tanzania
Parcoursbeschrijving
Eerste 10 KM gedeelte. Volgende 8 KM wordt er 250 meter geklommen, daarna 2 km over wat zandwegen en het laatste stuk is dalend richting Moshi.
Prijs & Arrangement
Prijs arrangement
(Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen op 1 kamer)
Arusha Villa
Prijs per supporter vanaf € 3.095,00
Prijs per deelnemer vanaf € 3.195,00
(prijs deelnemer incl. startbewijs)

Type vervoer voor deze reis
Vliegreis

Inclusief in het arrangement
 • Vlucht Amsterdam-Kilimanjaro v.v. met KLM
 • Alle luchthavenbelastingen
 • 23kg ruimbagage
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • 4 overnachtingen in Arusha Villa
 • 2 overnachtingen in Maramboi Camp
 • Dagkamer in Arusha Villa
 • Alle maaltijden
 • Alle genoemde excursies
 • Entree gelden nationale parken
 • Vervoer in safari jeep tijdens de excursies
 • Flying Doctors abonnement 

Exclusief in het arrangement
 • Visa
 • Fooien
 • Drankjes
   
Verblijf (1 hotel)
Arusha Villa

Onze villa is gelegen aan de rand van Arusha en is een prima uitvalsbasis voor een aantal dagtochten. U logeert bij ons. Wij wonen naast de villa en zijn altijd aanwezig als er gasten zijn. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Arusha Villa is een luxe, kleinschalig hotel in de safari hoofdstad van Tanzania. Wij zijn gelegen midden op een koffie plantage waar de apen door de bomen slingeren en het uitzicht over de vallei prachtig is. U kunt wandelen door de plantage, op zoek naar de black-and-white colobus monkeys, met hun lange zwierige staarten. Of u kunt de dorpjes in de omgeving gaan verkennen, samen met onze gids. Voor kinderen is er altijd wat te beleven rondom de koffieplanten en natuurlijk het zwembad!

‘s Avonds geniet u van de sterren met een koud biertje, een glaasje wijn of een echte borrel van  voortreffelijk eten. Wij vertellen u graag over onze ervaringen met de lokale bevolking, de projecten die wij ondersteunen en de plekken die u in de omgeving niet mag missen.

Er zijn legio excursies in de vorm van (halve) dagtochten mogelijk. Bezoek de centrale markt in de stad, ga samen met ons naar het kinderhuis, of maak een wandeling in de omgeving. Een dagtocht naar Arusha National National Park of een fietstocht in de omgeving.


Kaart
Warming up

Let op!
De inschrijving sluit op 31 december 2018 (over 4 maanden)